Controle nood- en vluchtwegverlichting

De jaarlijkse inspectie voor de nood- en vluchtwegverlichting om te zorgen voor een veilige ontruimingsroute. 

Nood- en vluchtwegverlichting zijn van essentieel belang in gebouwen en openbare ruimten. Het zorgt ervoor dat mensen bij een calamiteit snel en veilig het gebouw kunnen verlaten. Om te zorgen dat deze verlichting goed functioneert, is het van belang om deze regelmatig te controleren en onderhouden. In deze tekst leggen we uit wat er bij de controle van nood- en vluchtwegverlichting komt kijken.

Soorten controles

Allereerst is het belangrijk om te weten welke soorten nood- en vluchtwegverlichting er zijn. Er zijn verschillende soorten nood- en vluchtwegverlichting, zoals de verlichting van de nooduitgangen, de verlichting van vluchtwegen en de vluchtrouteaanduiding. Elke soort verlichting heeft zijn eigen controle- en onderhoudsvereisten.

Voor de controle van nood- en vluchtwegverlichting gelden er wettelijke normen. Zo moeten deze verlichtingsmiddelen regelmatig gecontroleerd worden op hun werking en aanwezigheid. Daarnaast moet er regelmatig onderhoud plaatsvinden, zodat de verlichting optimaal blijft functioneren.

Vervangen accu / lampjes

Bij de controle van nood- en vluchtwegverlichting wordt er gekeken naar verschillende aspecten. Zo wordt er gecontroleerd of de verlichting nog werkt en of deze goed zichtbaar is. Ook wordt er gekeken naar de plaatsing van de verlichting en of deze op de juiste plekken aanwezig is. Daarnaast wordt er gecontroleerd of de accu's nog voldoende capaciteit hebben en of de accu's nog goed werken.

Naast de controle is het ook van belang om de nood- en vluchtwegverlichting regelmatig te onderhouden. Dit onderhoud kan bestaan uit het schoonmaken van de verlichting en het vervangen van de accu's. Ook moeten de lichtbronnen regelmatig vervangen worden om ervoor te zorgen dat de verlichting optimaal blijft werken.

Jaarlijks controleren

Door jaarlijks te controleren en onderhoud te plegen, zorgt u ervoor dat deze verlichting optimaal blijft functioneren en mensen in geval van een calamiteit veilig het gebouw kunnen verlaten. Veiligheidstraining.nl kan u helpen bij de controle en onderhoud van nood- en vluchtwegverlichting en u voorzien van het juiste advies.

Hoe kan ik u helpen?

Wij gaan graag voor u aan de slag om een veilige omgeving te creëren!

Bel ons op +31 (0)76 - 51 41 275

E-mail ons op info@veiligheidstraining.nl