BHV Ploegleider basis

De opleiding BHV-ploegleider is gericht op de inzet van de ploegleider als leidinggevende van een BHV-ploeg. We hebben de opleiding van de BHV-ploegleider erg praktisch en doelgericht ingericht. 

Wij vinden het vooral belangrijk om een zelfverzekerde BHV’er aan te leveren, die bekwaam is om gericht te handelen bij calamiteiten en ongevallen. Onze cursussen zijn dus vooral praktijkgericht en bij herhalingen gericht op scenariotrainingen specifiek voor uw locatie. Door een combinatie van TableTop oefeningen, voorbeelden en praktijkoefeningen worden cursisten bekend gemaakt met de mogelijke risico’s.

Onderwerpen

Tijdens de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Wet en regelgeving Bedrijfshulpverlening en de Ploegleider;
  • Werken met scenario’s;
  • Leidinggeven aan de BHV-inzet;
  • Alarmerings- en communicatiemiddelen.

Lesmateriaal

Voor deze training wordt er gebruik gemaakt van een e-learning van NIBHV. In deze e-learning leer je over de verschillende kenmerken rondom brand en scenario's. Deze brengen we in de praktijk op de praktijkdag.

Trainingsduur en tijden

Deze cursus neemt één dag van ongeveer acht uur in beslag. Een cursusdag begint om 09:00 uur en eindigt tussen 16:00 en 17:00 uur. Koffie/thee met wat lekkers en een uitgebreide lunch zijn inbegrepen.

BHV Ploegleider blended

€ 399,00 excl. BTW

Heb je minimaal vier deelnemers? Vraag dan een in-company cursus aan voor korting en op maat gemaakte cursus.

Claim je plek!

Voorkennis vereist

Voor deze cursus is BHV Basis vereist. Het is aanbevolen om voor de eerste dag al het online cursusmateriaal te bekijken.

Certificering

Na het voltooien van de cursus ontvang je een digitaal NIBHV certificaat via Mijn NIBHV. Deze is tot één jaar na afgifte geldig.

Hoe kunnen we u helpen?

Mocht u op zoek zijn naar een volledige oplossing voor uw BHV organisatie, dan ondersteunen we uw graag. Onze adviseurs kunnen op locatie meekijken en samen met u een plan opstellen om te zorgen dat uw materialen, cursussen en oefeningen voldoen aan wettelijke eisen en uw wensen.